Nem! Nem! Soha! - Európa az európaiaké!


 
Közösség
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kattintson rá!
free counters
 

 
Feltámadunk!

 
Ars poetica
 
Kiemelt hírek
 
Szavazás
Ki a kedvenc alkotód?

Ady Endre
József Attila
Kosztolányi Dezső
Kós Károly
Németh László
Nyirő József
Rejtő Jenő
Szabó Dezső
Tamási Áron
Wass Albert
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Szerinted melyik rendszerkritikus erő kerülhet a Syriza után kormányra?

Die Linke (Németország)
Jobbik (Magyarország)
LMP (Magyarország)
Nemzeti Front (Franciaország)
Ötcsillagos Mozgalom (Olaszország)
Podemos (Spanyolország)
Sinn Féin (Írország)
UKIP (Nagy-Britannia)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Zenék!

 
Számláló
Indulás: 2004-01-15
 
Egy új nemzedék hírei
Egy új nemzedék hírei : Magyarország azért tudott magára találni, mert nem tartja be a nyugati elvárásokat

Magyarország azért tudott magára találni, mert nem tartja be a nyugati elvárásokat

  2017.08.21. 22:39

Magyarország az Unióban, az Unió Európában. Egy ENSZ-tanulmány szerint 2050-ig közel másfél milliárd migránst kellene befogadjon az Unió ahhoz, hogy fenntartható maradjon a munkaképes lakosság és a nyugdíjasok aránya. Ám ha ez megtörténne, az európai őslakosság kisebbséggé válna saját kontinensén. Schmidt Mária történész V4-ek közösségében való esélyeinkről, valamint az európai változásokról beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.


Az unióban egy állandó közös érdekérvényesítési folyamatban kell helyt állnunk, és minden egyes kérdésben szövetségeseket kell magunk köré gyűjtenünk. Ez nagy munka, és nem biztos, hogy minden kérdésben sikerülni fog, azonban eddig jól teljesítettünk, és most, hogy létrejött a V4-ekkel egy szorosabb összefogás, talán az érdekérvényesítésünk eredményesebb szakaszba léphet – fogalmazott Schmidt Mária a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A történész arról is beszélt, hogy az unió legfontosabb országait két kérdés osztja meg leginkább: a migráns-probléma, illetve a gazdaságpolitika.

Kényszerzubbony

Németország az unió legerősebb gazdasága, a legfontosabb kérdésekben a német álláspont érvényesül.

Németország a 2008-as pénzügyi váltás óta szigorú spórolási politikát folytat, és elvárja mindenkitől, hogy a költségvetési hiányt alacsonyan tartsa, azonban ez elsősorban számukra előnyös, ezzel pedig mind a déli államokat, mind pedig Franciaországot is rossz helyezte hozzák.

Schmidt Mária példaként említette, hogy Olaszország teljesen eladósodott, Görögország gazdasági krízishelyzetben van; ezek az országok 20-25 éve stagnálnak. Mindezek belső feszültségeket generálnak, emellett Németországban sem nő a kereseti színvonal, nincsenek beruházások. Bővülés nem lesz – tette hozzá.

A V4-ek térsége és Közép-Európa azért tudott magára találni – különösen Magyarország – , mert nem tartja be mindenben a nyugati és az európai elvárásokat sem, és a követelményektől eltérő, unortodox gazdaságpolitikát tudott megvalósítani – fűzte hozzá.

Németország kényszerzubbonyát egyre többen szeretnék levetni magukról – fogalmazott.

Leszámolás az illúziókkal

A migrációs kérdéssel kapcsolatban Schmidt Mária úgy fogalmazott: Németország 2015-ben példátlan, és addig elképzelhetetlen ostobaságot követett el, mikor ellenőrzés nélkül milliós tömeget engedett be az országba. Európa többi állama nem akarta vállalni ezt a biztonsági kockázatot, és meg akarják védeni a határaikat – ezért is készült a déli határnál kerítés Magyarországon -, és egyre többen akarnak leszámolni azokkal az illúziókkal, amiket bizonyos civil szervezetek, emberek, jól megfizetett médiamunkások keltettek.

Ma elsősorban integrációs lehetetlenséget látnak, valamint a migránstömegek kezelhetetlenségét, a bűnözésben való részvételüket, a terrorizmus megszaporodását, annak ellenére, hogy a migrációnak a pozitív oldalát próbálták láttatni korábban. Olaszország, Franciaország és a többi uniós ország ugyanakkor kezd ezekkel az illúziókkal szembenézni – húzta alá Schmidt Mária.

Hozzátette: a németek történelmi terhe, melyet magukkal hordanak, némi magyarázatot szolgál arra, hogy most megpróbáltak minél emberbarátabbak, humanistábbak lenni. Ez azonban olyan helyzetet hozott létre, mellyel Németországnak szembe kell néznie – fogalmazott a történész.

hirado.hu

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2011.08.12. 23:55
2011.06.24. 10:27
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 
Összetartozunk!

 

 
Plakátmúzeum
 
Riadó


 

 
József Attila

 
Jó hírem van!

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 
Hozzáadás a kedvencekhez

 
Keresés

 
Üvegablakok


Hamarosan!

 
Reklám
 
Ajánló
 
Linkek
 

...
free counters
 

STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?